Mäkelän Auto Oy ja Mäkelän Kone Oy yhdistyvät

Toimintamme jatkuu 1.1.2021 lähtien nimellä Mäkelän Auto Oy

5.1.2021

Mäkelän Auto Oy ja Mäkelän Kone Oy yhdistyvät yhdeksi yritykseksi. Toimintamme jatkuu 1.1.2021 lähtien nimellä Mäkelän Auto Oy, y-tunnus 0666355-0.

Yhteystiedot pysyvät ennallaan toistaiseksi. Laskutusosoitteet muuttuvat 1.1.2021 alkaen, tarkistathan voimassa olevat laskutusosoitteet tästä.

Mäkelän Auton vaiheita

1947 Kuorma-autoilija Toivo Mäkelä perustaa autokorjaamon Järvenpään Salpatielle. Yritys saa nimekseen Järvenpään Autokorjaamo, joka myöhemmin muutetaan Mäkelän Autoksi. Toiminta kehittyy pikkuhiljaa. Mäkelän Auto tunnetaan erityisesti kolariautojen taitavasta korjauksesta ja maalauksesta. Korjaamotoiminnan rinnalla kehittyy käytettyjen autojen kauppa.

1960-luvun puolivälissä kokeillaan uusien autojen kauppaa. Opelin, Moskvitšin ja Volgan edustukset jäävät kuitenkin vielä tässä vaiheessa lyhytaikaisiksi. 1968 Mäkelän perheen vanhin poika, autoinsinööriksi valmistunut Osmo, palaa kauppakorkeakoulusta kotiin käynnistämään uusien autojen myynnin toden teolla. Edustussopimukset solmitaan, ja myytäviksi merkeiksi tulevat Škoda, Isuzu ja Alfa Romeo Suomen Koneliikkeeltä ja Renault Autorexiltä.

1976 perheyrityksen palvelukseen astuu pikkuveli Timo, autoinsinööri hänkin. Pojista tulee kommandiittiyhtiön osakkaita ja Osmo Mäkelästä toimitusjohtaja. 1978 Suomen Koneliikkeen automerkit korvautuvat Saabilla, Talbotilla, Seatilla ja Daihatsulla. Erityisesti Suomessa valmistettu Saab on myyntimenestys ja käy hyvin kaupaksi.

1979 Tapahtuu sukupolvenvaihdos, kun Toivo Mäkelä myy osuutensa Osmolle ja Timolle. 1985 Mäkelän Auto siirtyy kokonaan Osmo Mäkelän omistukseen.

1987 Mäkelän Kone saa alkunsa, kun edustettavaksi halutaan uusia merkkejä. Maahantuojat eivät halua antaa edustusta Mäkelän Autolle, joten perustetaan sisaryhtiö. Mäkelän Koneen merkeiksi tulevat Nissan, Chrysler ja Jeep.

1989 Kielokadulle valmistuu kokonaan uusi autotalo ennen kaikkea Nissanin tarpeisiin.

1990-luvun alussa yrityksen omistus siirtyy Tuomisen perheelle, jolla se on edelleen. Lama koettelee autokauppaa ankarasti, mutta Mäkelän Autotalot selviytyy. Yritys kasvattaa toimintaansa. Huoltopuolta laajennetaan ja tilojen toimivuudesta ja nykyaikaisuudesta pidetään tarkasti huolta.

2017 Yritys viettää 70-vuotisjuhlaansa.

2020 Keväällä Mäkelän Auton huoltotoiminnot siirtyvät Mäkelän Koneen tiloihin Kielokadulle. Syksyllä vauriokorjaamo muuttaa Salpatieltä vapautuneisiin nykyaikaisiin huoltotiloihin.

2021 Mäkelän Auto ja Mäkelän Kone yhdistyvät, ja 1.1.2021 alkaen yritys toimii nimellä Mäkelän Auto. Yrityksen toiminnan kulmakiviä ovat laatu ja jopa vuosikymmeniä jatkuneet asiakassuhteet.

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Mäkelän Auto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Mäkelän Auto OyArviot