Ford ja Lexie Alford historialliselle matkalle maailmanympäri uudella täyssähköisellä Explorerilla

Ford uutiset

22.3.2023
  • Ford on aloittanut yhteistyön tunnetun seikkailumatkustaja Lexie Alfordin kanssa. Lexie on nuorin maailman kaikissa maissa vieraillut henkilö ja lähtee nyt kunnianhimoiselle matkalle maailman ympäri uudella täyssähköisellä Ford Explorerilla.
  • Miljoonat tuntevat Lexien verkossa nimellä Lexie Limitless. Hänen tulevan seikkailunsa inspiraationa on toiminut toinen maailmanennätyksen tehnyt seikkailija, Aloha Wanderwell, joka ajoi maailman ympäri Ford Model T:llä 1920-luvulla.
  • Ford julkisti tänään uuden täyssähköisen Explorerin, joka on täysin varustettu eurooppalaisten asiakkaiden uuden ajan seikkailuihin.


KÖLN, Saksa, 21.3.2023 – Sata vuotta sitten ikoninen seikkailupioneeri määritteli uudelleen, mikä oli mahdollista tutkimusmatkailijoille.

Aloha Wanderwellistä tuli vuosien 1922–1927 aikana ensimmäinen nainen, joka ajoi ympäri maailmaa, yhteensä 43 maahan. Ford Motor Companyn osittain sponsoroimana hän teki maailmanennätyksen Ford Model T -mallilla – autolla, joka nosti maailman pyörien päälle.

Nyt, Fordin kiihdyttäessä kohti sähköisten autojen vallankumousta, yhtiö on yhdistänyt voimansa seikkailumatkustaja Lexie Alfordin kanssa. Miljoonat ihmiset tuntevat Lexien verkossa nimellä Lexie Limitless. Wanderwellin perintö saa jatkoa, kun kunnianhimoinen maailmanympärimatka uudella täyssähköisellä Ford Explorerilla alkaa.

Myöhemmin tänä vuonna alkava tutkimusmatka vie Lexien eri puolille maailmaa päästöttömällä Ford Explorerilla; selviytymään haasteista, tapaamaan ihmisiä monista eri kulttuureista ja vierailemaan kauniissa paikoissa.

"Odotamme innolla, mitä uusi täyssähköinen Explorer ja Lexie Alford voivat tehdä yhdessä tämän tutkimusmatkan aikana – Aloha Wanderwellin uraauurtavan matkan inspiroimana", sanoo Martin Sander, General Manager Ford Model e, Eurooppa. "Olimme osa Alohan matkaa kaikki ne vuodet kauan sitten, ja olemme auttaneet ihmisiä tekemään kunnianhimoisia seikkailuja siitä lähtien – emmekä malta odottaa, miten sähköistetty tulevaisuutemme pitää tätä kapinallista henkeä yllä."

Lexie on maailman nuorin jokaisessa maailman maassa vieraillut henkilö, sillä hän ehti käydä kaikissa maissa jo 21 vuoden ikään mennessä. Nyt hän lähtee tutkimaan maailman ihmeitä uudestaan ja rohkaisee muitakin samaan. Lexie näyttää tietä uusille tutkimusmatkailijoille, jotka ovat tinkimättömän uteliaita ja joita ajaa sama kapinallinen asenne kuin Wanderwelliä aikoinaan.

Aivan kuten Ford tuki Wanderwellia 1920-luvulla, autonvalmistaja tekee nyt yhteistyötä Lexie Alfordin kanssa tällä 2000-luvun matkalla juhlistaakseen nykyajan tutkimusmatkailijaa, jolla on intohimo kestävään matkustamiseen. Samalla esitellään sähköautojen todelliset mahdollisuudet.

"Aloha Wanderwellin tarina on erityisen inspiroiva naismatkailijoille, mutta se todella rohkaisee kaikkia ihmisiä rikkomaan rajojaan ja tutkimaan uusia paikkoja", sanoo Lexie Alford. ”Odotan jännityksellä, että pääsen seuraamaan legendaarisen uranuurtajan jalanjälkiä ja samalla näyttämään, miltä matkailu eri maiden välillä voi tulevaisuudessa näyttää. Eteen tulee varmasti monia esteitä ja haasteita, mutta sehän on osa matkustamisen hauskuutta. Ja aion dokumentoida sen kaiken verkossa!”

Tänään maailmanlaajuisesti ensiesitelty futuristinen uusi Explorer yhdistää saksalaisen insinöörityön ja näyttävän amerikkalaisen tyylin. Se on täynnä edistyksellistä teknologiaa ja älykkäitä oivalluksia, jotka auttavat kuljettajia ja matkustajia pysymään yhteydessä muihin ja viihtymään omissa seikkailuissaan. Ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa suuri liikuteltava kosketusnäyttö, joka kätkee taakseen säilytyslokeron, suuri säilytystila keskikonsolissa sekä huippuluokan yhdistettävyys ja langattomat yhteydet älypuhelimiin. Matkantekoa helpottaa edistyksellinen sähköinen voimansiirto, jonka akut voivat latautua kymmenestä kahdeksaankymmeneen prosenttiin vain 25 minuutissa. 1


Alohan jalanjäljillä

Aloha Wanderwell oli tutkimusmatkailija, elokuvantekijä, vaimo ja äiti. Hän aloitti maailmanympärimatkansa 16-vuotiaana ja vieraili paikoissa, joita yksikään länsimainen mies tai nainen ei ollut koskaan aikaisemmin nähnyt.

Wanderwellin rohkea matka alkoi Nizzasta, ja lopulta hän purjehti kotiin Mombasan Kilindinin satamasta. Koko matkan ajan hänen täytyi sopeutua haastaviin olosuhteisiin, jolloin muun muassa bensiinin sijaan oli käytettävä kerosiinia ja murskattuja banaaneja auton eri osien voitelurasvana.

Lexien seikkailuja voi seurata myöhemmin tämän vuoden aikana osoitteissa:

Twitter 

Instagram

Youtube

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje


1 Latausaika perustuu valmistajan tietokonepohjaisiin simulaatioihin. Lataustaso pienenee akun saavuttaessa täyden kapasiteetin. Tulokset voivat vaihdella latausajan ja akun varaustilanteen vaikutuksesta.

Virallisesti mitattu toimintamatka julkaistaan lähempänä myynnin aloittamista.


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Mäkelän Auto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Mäkelän Auto Oy