Fordin faneille mahdollisuus osallistua uuden Puma ST -erikoismallin suunnitteluun ja nimeämiseen sosiaalisessa mediassa

2.6.2021
  • Ford kutsuu ensimmäistä kertaa kuluttajat mukaan uuden Puma ST -erikoismallin suunnitteluun sosiaalisen median kanavissa toteutettavan äänestyksen avulla.
  • Twitterin ja Instagramin käyttäjät voivat vaikuttaa mallin tärkeimpiin ulkoisiin ominaisuuksiin, kuten ulkoväri, sisätilojen viimeistely ja korin yksityiskohdat. Myös erikoismallin nimi päätetään äänestystuloksen perusteella.
  • Innovatiivisen projektin tuloksena on uusi erikoismalli, jota valmistetaan rajoitettu erä. Malli tulee myyntiin myöhemmin kuluvan vuoden aikana.


1.6.2021 – Ford vie asiakaskeskeisen suunnittelun uudelle tasolle ja antaa eurooppalaisille faneilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden auttaa uuden Ford Performance -mallin suunnittelussa.

Yhtiö ilmoitti tänään, että myöhemmin tämän vuoden aikana myyntiin tuleva uusi Puma ST -erikoismalli suunnitellaan yhteistyössä fanien kanssa. Lopputulokseen on mahdollista vaikuttaa sarjalla online-äänestyksiä Twitterissä ja Instagramissa 1.-10.6. välisenä aikana.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun kuluttajilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miltä tuotantoon menevä automalli näyttää. Eniten ääniä saaneet vaihtoehdot toteutetaan Ford Puma ST -erikoismallissa, jota valmistetaan rajoitettu erä Fordin tehtaalla Craiovassa Romaniassa.

Äänestys toteutetaan Fordin Twitter ja Instagram -tileillä Euroopan eri maissa. Äänestys on käynnissä myös Suomen Fordin Instagram-tilillä (Ford Finland). Suomen Fordilla ei ole Twitter-tiliä, mutta halutessaan äänestykseen voi osallistua esimerkiksi Ford Europen Twitter-tilin kautta.

Ford-fanit voivat valita eri vaihtoehdoista mieleisensä ja äänestää muun muassa ulkoväristä, teippauksista, jarrusatuloiden väristä, istuinten ompeleiden väristä ja siitä, tuleeko autoon mallimerkintä vai ei. Lisäksi äänestyksessä päätetään erikoismallin nimi. Jokainen äänestys on auki 24 tuntia.

Ford Puma ST -erikoismallin design ja nimi julkaistaan 18.6.2021.

“Tiedämme, että Ford Perfomance -autojen fanit haluavat autonsa näyttävän yhtä hyvältä kuin sen ajo-ominaisuudet ovat. Ei ole parempaa tapaa selvittää asiakkaidemme mieltymyksiä kuin antaa heidän päättää, miltä Puma ST -erikoismallin pitää näyttää,” sanoo Amko Leenarts, Director, Design, Ford of Europe. “Tämä on konkreettisesti asiakaskeskeistä suunnittelua, emmekä malta odottaa, miltä lopputulos näyttää. On huikeaa nähdä erikoismalli myöhemmin liikenteessä.”

Vuoden 2020 lopulla lanseerattu Puma ST tarjoaa ylistettyä Ford Performance -ajodynamiikkaa kompaktissa SUV-mallissa. Autossa on 1,5-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori, tehoa 200 hevosvoimaa ja kiihtyvyys 0-100 km/h nopeuteen 6,7 sekuntia. 1

Puma ST:n urheilullisiin teknologioihin kuuluvat valittavat ajotilat Sport, Track ja Eco. 2 Lisäksi mallissa on patentoidut jouset ja ainutlaatuiset jousitus- ja ohjausjärjestelmät, joiden ansiosta sen kaarreajo-ominaisuudet ovat poikkeuksellisen hyvät. Malliin on saatavana valinnaisvarusteena myös segmentissä ainutlaatuinen tasauspyörästön lukko.

Fordilla on jo aiempaa kokemusta yhteistyöstä fanien kanssa, sillä Ford ja sen Team Fordzilla esport-tiimi ovat julkistaneet yhteistyössä yhtiön suunnittelijoiden ja peliyhteisön kanssa suunnitellun virtuaalisen Team Fordzilla P1 -konseptin.

Lähes 250 000 fania äänesti Twitterissä suosikkiaan muun muassa istuinasennosta, ohjaamon tyylistä ja voimansiirrosta luodakseen ylivoimaisen virtuaalikilpa-auton. Autosta valmistettiin täysikokoinen kopio, joka julkistettiin online-tilaisuudessa.

#FordPumaST


1 Ford Puma ST 1.5 EcoBoost 200 hv CO2 -päästöt alkaen 155 g/km ja polttoaineen kulutus alkaen 6,8 l/100 km WLTP.

Ilmoitettu WLTP-mittaustavan mukainen polttoaineen/energiankulutus määritellään Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) 715/2007 ja komission asetuksessa (EU) 2017/1151 sekä niiden viimeisimmissä lisäyksissä ilmoitettujen teknisten vaatimusten ja tietojen mukaisesti. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä.

2 Kuljettajaa avustavat teknologiat helpottavat ajoa, mutta eivät korvaa kuljettajan huomio- ja arviointikykyä. Kuljettaja on vastuussa auton hallinnasta.

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Mäkelän Auto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Mäkelän Auto Oy