Paperista valmistettu “hunajakennohylly” ottaa oppia mehiläisten taidoista ja pitää arvotavarat turvassa

18.1.2018




Vaatimaton mehiläispesä on inspiroinut Fordin suunnittelijoita kehittämään hunajakennohyllyn. Se on kevyt salahylly, jonka lujuus-paino-suhde on suurempi kuin teräksellä, ja se kestää 100-kertaisesti oman painonsa.

Säädettävä hylly kestää jopa yli 300 kilon kuorman eli yli kolmen keskikoisen miehen painon, vaikka heillä on päällään täysi mehiläishoitajan suojapuku. Hylly painaa itsessään vain alle 3 kiloa. Se on kehitetty uuteen Ford EcoSport SUViin suojaamaan helposti hajoavia arvotavaroita.

“Luonto on kuin suuri innovaatiolaboratorio ja eläimet ovat – mehiläisistä termiitteihin ja majaviin – yksiä maailman taitavimmista insinööreistä”, kertoo Bettina Veith (Ford EcoSport assistant chief engineer). “Hunajakennorakenteessa yhdistyvää lujuutta ja keveyttä jo käytetty äärimmäisissä kohteissa, kuten avaruusraketeissa, suihkukoneissa ja superautoissa. Siksi se oli luontainen valinta EcoSportin takaluukun erittäin vahvaksi alustaksi.”

Insinöörit valmistivat hunajakennohyllyn kasaamalla päällekkäin hunajakennomaisia soluja, jotka valmistettiin laittamalla kahden kevyen ja kestävän lasikuitulevyn väliin kierrätyspaperia ja vesipohjaista liimaa. Keveys vaikuttaa myönteisesti polttoaineen kulutukseen.

Fordin SUVien myynti Euroopassa ylitti viime vuonna 200 000 kappaleen rajapyykin. Marraskuun 2017 loppuun mennessä Fordin SUVeja oli myyty 24 prosenttia enemmän kuin vuonna 2016. EcoSportin myynti kasvoi 12 prosenttia, Kugan 25 prosenttia ja Edgen myynti 94 prosenttia.

Lue lisää uudesta Ford EcoSportista, johon on saatavana tehokkaat ja polttoainetaloudelliset bensiini- ja dieselmoottorit, älykäs AWD-neliveto sekä SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä: http://ecosport.fordpresskits.com

EcoSportin myynti on jo käynnistynyt Suomessa.

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Mäkelän Auto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Mäkelän Auto Oy