Ford Mondeo Hybrid tarjoaa tehoa ja polttoainetaloudellisuutta

18.1.2018


  • Ford Mondeo Hybridissä yhdistyvät sähkö- ja bensiinikäyttöisen auton edut
  • Välittömästi reagoivan sähkömoottorin ansiosta auton ajettavuus nousee entistä korkeammalle tasolle
  • Hybrid-mallit valmistetaan muiden Mondeo-mallien tavoin Espanjan Valenciassa
  • Mondeo Hybridissä on 5 vuoden takuu


VANTAA 9.1.2018 - Ford lanseerasi Mondeon hybridiversion Euroopassa jo vuonna 2015, mutta auto on nyt jopa ajankohtaisempi kuin koskaan. Hybridimallissa yhdistyvät sähkö- ja bensiinikäyttöisen auton edut loistaviin ajo-ominaisuuksiin, runsaaseen vakiovarustukseen ja tyylikkääseen muotoiluun. Auto on taloudellinen, suorituskykyinen ja teknologisesti edistyksellinen – ajettavuudeltaan selkeästi muista Mondeo-malleista erottuva tarjoten tähän kokoluokkaan erinomaisen vaihtoehdon. Mondeo Hybrid tuottaa tehoa 187 hv CO2-päästöjen ollessa vain 89 g/km.

Suomen myyntivalikoimaan kuuluu neliovinen Mondeo Hybrid runsailla Titanium- ja Vignale-varustetasoilla ja molemmissa versioissa on eVCT eli elektronisesti ohjattu portaaton automaattivaihteisto.

Kehittynyttä akkuteknologiaa

Älykkään energian talteenottojärjestelmänsä ansiosta moottori voi hyödyntää jopa yli 90 % jarrutusenergiasta, mistä on hyötyä esimerkiksi kiihdytettäessä. Ilmajäähdytetyn akun kokonaiskapasiteetti on 1,4 kW ja akku on täysin kierrätettävissä. Auton takaosaan sijoitetun korkeajänniteakun ohjainmoduuli hallinnoi korkeajänniteakun lämpötilaa, varaustilaa ja tasavirtamuunninta.Tasavirtamuunnin tuottaa jännitettä 12V akun lataamisen ja käyttämiseen auton normaalissa matalajännitteellisessä sähköjärjestelmässä.

Ajomukavuutta ja taloudellisuutta

Polttoainetehokkuuden ja hyvän suorituskyvyn taustalla on 2.0-litrainen tehokas bensiinimoottori itsenäisesti säätyvällä nokka-akselin asennonsäädöllä. Elektronisesti ohjattu automaattivaihteisto jakaa voimaa harmonisesti sähkö- ja bensiinimoottorin välillä planeettapyörästöä käyttäen.

Optimaalisen polttoainekulutuksen takaavat mm. hybridin voimansiirtoa hallinnoiva järjestelmä muuntamalla tasavirran vaihtovirraksi tarpeen mukaan sekä erityisesti sähköautoille suunniteltu sähköinen ilmastoinnin kompressori, joka ottaa käyttöjännitteen suoraan korkeajännitteisestä akustosta. Tämän ansiosta moottori voi pysähtyä useammin polttoaineen säästämiseksi ilmastoinnin jatkaessa kuitenkin toimintaansa.

Mondeo Hybrid – faktat 

Akku: litium-ioni, ilmajäähdytetty, kierrätettävä

Akkukapasiteetti: 1,4 kWh

Kokonaisteho: 138 kW / 187 hv

Maksiminopeus: 187 km/h

Polttoainekulutus ja päästöt: EU-yhdistetty 3,9 l/100 km, CO2-päästöt 89 g/km

Hinta: Ford Mondeo 2.0 187 hv Hybrid Titanium HEV Edition 4D alkaen 35.414,17 € (autoveroton hinta 31.267 € + arvioitu autovero CO2-päästöillä 89 g/km 3.547,17 € + 600 € toimituskulut). 


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Mäkelän Auto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Mäkelän Auto Oy