Uutisia Fordilta 1/2018

18.1.2018

Ford oli vuoden 2017 kolmanneksi myydyin automerkki Suomessa

Ford oli 11 950 kappaleella viime vuoden kolmanneksi suosituin automerkki, kun lasketaan yhteen henkilö- ja pakettiautot. Uusia Ford henkilöautoja ensirekisteröitiin lähes 8 300 kappaletta, ja Fordin markkinaosuus oli 7,1 prosenttia. Tällä markkinaosuudella Ford oli viidenneksi myydyin henkilöautomerkki. Pakettiautoissa Ford oli toiseksi suosituin merkki 23,1 prosentin markkinaosuudella. Fordin pakettiautorekisteröinnit kasvoivat 7,1 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

”Vuosi 2017 oli meille vähän kaksijakoinen. Toisaalta tuli hyviä onnistumisia, mutta toisaalta muutaman mallin kohdalla oli hetkellisiä tuotantoviivästyksiä, mikä vaikutti vuoden kokonaisrekisteröintimääriin. Vuodesta 2018 odotamme Fordille hyvää vuotta, sillä tuotanto toimii täydellä teholla ja saamme markkinoille vuoden aikana paljon uusia mielenkiintoisia tuotteita, esimerkiksi henkilöautoihin uuden EcoSportin ja Fiesta-mallistoon Vignale-, Active- ja ST-mallit. Pakettiautoista uudistuvat Transit Custom- ja Connect -mallit, ja tuomme myyntiin mm. Ranger Black Edition -erikoismallin. Lisäksi Ford-liikkeillä on nyt esittelykalustossaan myös Mondeo Hybrid, joka 89 g/km:n CO2-päästöillä on varmasti mielenkiintoinen vaihtoehto monelle asiakkaalle”, sanoo Oy Ford Ab:n toimitusjohtaja Hannu Pärssinen.

Ford kasvattaa Fiestan tuotantokapasiteettia

Vahvan kysynnän ansiosta Ford on kasvattanut uuden Fiestan tuotantoa Euroopassa sadalla autolla per päivä. Fiestoja valmistuu nyt Kölnin tehtaalta 1500 kappaletta päivässä. Fiesta on saanut viisi tähteä Euro NCAP:n törmäystesteissä, ja se on voittanut viime vuonna useita palkintoja. Voit tutustua Fiesta-mallistoon tästä.

Linkki tiedotteeseen

Omnicraft-huolto- ja varaosabrändi myös Suomeen

Ford-jälleenmyyjät tarjoavat nyt huoltoa ja varaosia kaiken merkkisille autoille kahdeksassa uudessa Euroopan maassa, myös Suomessa. Palvelussa on mukana 2 000 yleisintä varaosaa, kuten öljynsuodattimia ja jarrupaloja, ja lisää osia tulee mukaan myöhemmin. Omnicraft täydentää Fordin varaosaperhettä ja hyödyntää Ford-verkoston vahvuutta. Näin yhä useampi eurooppalainen jälleenmyyjä pystyy tarjoamaan kaikki tarvittavat varaosat käytettyjen autojen myyjille, yritysten ajoneuvokannasta vastaaville sekä riippumattomille korjaamoille. Lisäksi Ford tarjoaa koko Ford Motorcraft-varaosavalikoimansa vanhempiin Ford-ajoneuvoihin.

Ford auttaa parantamaan työoloja ja vähentämään ympäristövaikutuksia

Joukko maailman johtavia automerkkejä on perustanut hankkeen, joka tunnistaa ja puuttuu eettisiin, ympäristöllisiin sekä työntekijöiden oikeuksiin liittyviin asioihin yrityksissä, jotka toimittava alalle raaka-aineita. CSR Europe -organisaation fasilitoimalla ”DRIVE Sustainability” -hankkeella pyritään lisäämään raaka-ainehankinnan läpinäkyvyyttä koko toimitusketjussa sekä parantamaan työoloja esimerkiksi sellaisia raaka-aineita, kuten kobolttia, kumia tai nahkaa, tuottavissa yrityksissä.

Linkki tiedotteeseen

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset Mäkelän Auto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset Mäkelän Auto Oy